Menu
Your Cart

Cookie (Çerez) Uyarısı

İnternet Sitesi Çerez Aydınlatma Metni

 

BKD Danışmanlık Anonim Şirketi (“BKD Danışmanlık” veya “Şirket”) olarak, www.bornvillain.shop web sitemizi  (“Site”),  kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında Sitenin doğru çalışmasını sağlamak ve sizlerin deneyimini geliştirmek için Çerezler, pikseller, GIFler vb. birtakım teknolojilerden (“Çerezler”) faydalanmaktayız. 

 

Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

 

İşbu Çerez Aydınlatma Metni’nin amacı, Site’nin kullanımı esnasında kullanılmakta olan Çerezler ve kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir.  İşbu Aydınlatma Metni’nde Site’de hangi amaçlarla hangi tür Çerezler’i kullandığımızı ve bu Çerezler’i nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz. 

 

Şirket olarak Site’de kullandığımız Çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya Site’ye yeni Çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Çerez Aydınlatma Metni’nin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel Çerez Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik Site’de yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz.

 

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, Site’yi ziyaretiniz kapsamında elektronik ortamda Çerezler yoluyla Şirketimizin meşru menfaatine yönelik hukuki sebebe dayalı olarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Çerez Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla da işlenebilmektedir.

 

Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

BKD Danışmanlık olarak, Çerez Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde  tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve kanunen yetkili özel kişilere aktarabiliriz.

 

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır? [bts1] 

 

BKD Danışmanlık olarak Site’de hem birinci parti Çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti Çerezler (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanmakta olup bu Çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz.

 

Çerezler ve kullanım amaçları başlıca şunlardır:

 

 

Zorunlu Çerezler[bts2] 

Belli Çerezlerin kullanımı Site’nin doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama Çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır. 

Çerez

Açıklama

Oturum
    


Yük Dengeleme
    


Güvenlik
    
Dolandırıcılık Tespiti
    



Oturum çerezleri oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.

Yük dengeleme çerezleri, yükü dağıtarak sunucu yükünü azaltmak için kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.

Güvenlik çerezleri, güvenlik kontrolleri için kullanılır. Tarayıcı 

 

Tıklama hilelerinin tespit edilmesi için kullanılmaktadır.
ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İşlevsellik Çerezleri

Bu Çerezler sizlerin Site üzerindeki tercihlerini ve seçimlerinizi hatırlayarak Sitemizde sunulan hizmetlerin sizin için kişiselleşmesini sağlamaktadır. Örneğin Sitemiz üzerindeki dil seçiminizi veya bir metin okurken seçmiş olduğunuz font boyutunu hatırlamamızı sağlar.

Çerez

Açıklama

Kullanıcı Kimliği
    


Kişiselleştirme Çerezleri
    

  

Mobil
  

Kullanıcı kimliği çerezler, kullanıcıların yalnızca kendi bilgilerini görmeleri için kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.

Kullanıcının seçtiği dili kaydeder ve buna uygun seçenekler sunar. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkünüdür.

 

Eğer Siteyi mobil bir cihazdan ziyaret ediyorsanız, ana web sitesini göstermek için kullanılır. (Örneğin, cihazın Flash'ı etkinleştiridiği), ya da Flash'a ihtiyaç duymayan bir mobil sitede olduğunu. Kaynak site kullanıcının tercihlerinin daha iyi anlaşılabilmesi için kaydedilir. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.

 

 

 

 

 

 

Performans ve Analiz Çerezleri

Bu Çerezler sayesinde sitemizi ve uygulamamızı kullanımınızı ve performans analizi yaparak sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Örneğin bu Çerezler sayesinde ziyaretçilerimizin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, sitemizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası problemleri tespit edebiliyoruz. 

Çerez

Açıklama

 

 

 

Google Analitikleri



 

 Bu tür çerezler tüm istatistiksel verilerin toplanmasını bu şekilde Sitenin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlar. Google, bu istatistiklere toplumsal istatistikler ve ilgilere ilişkin veriler eklemek suretiyle, kullanıcıları daha iyi anlamamızı sağlar. Sitemiz, Google Analitik çerezleri kullanmaktadır. Söz konusu çerezler ile toplanan veriler, ABD’de bulunan Google sunucularına aktarılmakta ve söz konusu veriler Google’ın veri koruma ilkeleri ile uyumlu olarak muhafaza edilmektedir. Google’ın analitik veri işleme faaliyetleri ve kişisel verilerin korunması konusundaki ilkeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz. Çerezlerin Kontrolü https://tools.qooqle.com/dlpaqe/qaoptout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Çerezlerin kullanımı konusunda ziyaretçilerimizin tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Site’nin çalışması için zorunlu olan Çerezlerin kullanılması gerekmektedir. Ek olarak bazı Çerezlerin kapatılması halinde Site’nin birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

 

Site’de kullanılan Çerezlere dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:  

·       Ziyaretçiler, Site’yi görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek Çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin Çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. 

·       Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Site’ye erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir. 

·       Google Analytics tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için tıklayınız. 

·       Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız. 

·       Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı Çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir. 

·       Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek Çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz. 

 

AdobeAnalytics

http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

AOL

https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser

Google Adwords

https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

MozillaFirefox

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera

http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari:

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri, 

·       kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

·       kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

·       kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

·       yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

·       kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

·       KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 

·       işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

·       kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme 

haklarına sahiptir. 

 

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, www.bornvillain.shop adresinden ulaşabileceğiniz Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz.Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

 

 

 

Son güncelleme tarihi: 18/02/2020


 [bts1]Belirtilenler dışında amaçlar olması halinde ilgili eklemelerin yapılması gerekecektir.İlgili amaçlardan uygun düşmeyenler de kapsam dışında bırakılabilecektir.

 [bts2]

Bu tabloların ne şekilde doldurulabileceğine ilişkin örnekler için aşağıdaki çerez metinlerine göz atabilirsiniz:

 

-      http://www.three.ie/cookie-policy/

-      https://www.gov.uk/help/cookies

-      https://www.sanofi.com/en/data-privacy/

https://www.razer.com/legal/cookies

Notification...